Zone Travel
English Romana
Strada Scoala Floreasca nr.18, Sector 1, Bucuresti
Fax: 021 230 26 54
Tel: 021 230 26 54 / 0371448043 | Mobil: 0730 032 556
E-mail: office@zonetravel.ro
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4
ALBERGO GATTO BIANCO Hotel
Cod Oferta: 
Tip Oferta:
Sejur
Tip Masa:
Mic dejun
Nr stele:
Transport:
Detalii

 

Istorie : Denumită în antichitate Caprea, insula Capri a fost colonizată de greci încă din sec VII-lea BC. În cele două oraÈ™e importante ale insulei, Anacapri È™i Capri, există ruine care atestă prezenÈ›a coloniilor greceÈ™ti pe insulă. În anul 29 î.Hr. împăratul Octavian August a achiziÈ›ionat insula de la oraÈ™ul Napoli în schimbul insulei Ischia, construindu-È™i aici un palat. Succesorul său, împăratul Tiberius, a petrecut aici 10 ani È™i a construit 12 vile în semn de recunoÈ™tinta față de cei 12 zei ai Olimpului. Mai târziu, Capri a devenit destinaÈ›ia aristocraÈ›iei italiene, britanice È™i franceze. Bourbonii secolului al XVIII-lea veneau aici la vânătoare de prepeliÈ›e, iar, un secol mai târziu, artiÈ™ti, poeÈ›i È™i personalități economice È™i-au găsit inspiraÈ›ia sau odihna pe plajele calcaroase ale insulei.

Geografie : Insula Capri are 6,7 kilometri lungime È™i aproximativ 2 kilometri lățime, iar suprafaÈ›a sa măsoară 10,4 kilometri pătraÈ›i. Elementul caracteristic al reliefului insulei îl constituie stâncile abrupte de calcar care se înalță din adâncurile mării.Monte Solaro este punctul situat la cea mai mare altitudine de pe insulă È™i măsoară 589 de metri înălÈ›ime.
Clima este mediteraneană. Temperatura medie este de +10°C în februarie È™i de +28°C în august. Cantitatea medie multianuală de precipitaÈ›ii este de 850 mm. Pe insulă nu există izvoare sau râuri demne de menÈ›ionat, iar irigarea este asigurată în principal de ploi. PrecipitaÈ›iile sunt însă atât de abundente, încât cultivarea măslinilor, a viÈ›ei de vie È™i a arborilor citrici este deosebit de profitabilă.

PopulaÈ›ia : PopulaÈ›ia insulei este de 12.000 locuitori cu o densitate de 1.154 locuitori pe km².

În perioadele 17 aprilie - 1 noiembrie ÅŸi 20 decembrie-7 ianuarie, accesul este interzis pe insula Capri pentru autovehicule, motociclete È™i mopede. Fac excepÅ£ie de la această regulă autovehiculele, motocicletele È™i mopedele care aparÅ£in persoanelor rezidente permanent pe insulă.

 Obiective turistice din Insula Capri care nu trebuiesc ratate

Villa San Michele este o vilă situată în orășelul Anacapri din insula Capri, care a fost construită în ultimul deceniu al secolului al XIX-lea de către medicul È™i filantropul suedez Axel Munthe. El era un medic monden care îi trata atât pe bolnavii din înalta societate, cât È™i pe cei săraci.Vila È™i-a luat numele de la o capelă mică, care a fost construită în Evul mediu la partea de sus aTreptelor Feniciene pe teritoriul orășelului Anacapri. Construirea vilei a fost un vis din tinereÈ›e al dr.Axel Munthe, care se înfiripase în mintea lui odată cu prima sa călătorie în insula Capri. El văzuse atunci ruinele unei mici capele È™i È™i-a dorit să o achiziÈ›ioneze pentru a o repara È™i transforma în loc de odihnă. În anul 1895, medicul suedez a cumpărat vechea capelă, care se afla în ruine. Villa San Michele a fost construită fără arhitecÈ›i profesioniÈ™ti după principiul « cât mai mult aer È™i cât mai mult soare posibil ». În timpul lucrărilor de restaurare au fost descoperite vestigiile unei vile romane; acestea au fost înglobate în noua construcÈ›ie, iar numeroase vestigii arheologice au decorat clădirea È™i grădinile sale.

Treptele Feniciene (în italiana La Scala Fenicia) de pe insula Capri sunt o scară de piatră lungă È™i abruptă, care leagă între ele oraÈ™eleCapri si Anacapri. Ele au fost, probabil, construite de colonistii antici greci, mai degrabă decât de fenicieni.Drumul a reprezentat timp de mai multe secole, până la inaugurarea unei È™osele în 1877, singura cale de acces în Anacapri, care se află la o altitudine de aproximativ 300 de metri deasupra nivelului mării (prefixul Ana din numele localității provine din greaca veche È™i înseamnă "deasupra". Scara permite accesul în Anacapri al celor care debarcă pe insulă în apropiere de portul Marina Grande.Scara a fost, de asemenea, folosită pentru transportul materialelor de construcÈ›ii utilizate în construcÈ›ia de case din Anacapri, activitate obositoare în care au fost angajate chiar È™i femei; bărbaÈ›ii, de fapt, se ocupau în principal cu agricultura È™i păstoritul, activități pe care le practicau de dimineaÈ›a devreme până după-amiaza târziu.Treptele Feniciene s-au bucurat în ultimii ani de o restaurare excelentă È™i sunt incluse în prezent pe toate traseele pitoreÈ™ti de pe insulă, pentru că se termină în apropiere de Villa San Michele a lui Axel Munthe din Anacapri, care este, de asemenea, un obiectiv turistic obligatoriu în toate excursiile de pe insulă.În prezent, scara este alcătuită din 921 de trepte, cu o lungime totală de 1,7 km.

 

 Marina GrandePortul chiar nu este foarte mare, in ciuda denumirii lui. Dar este pitoresc. Strada paralela cu portul se numeste Cristofor Columb si este plina de terase si baruri, iar preturile erau mai prietenoase decat cele de la restaurantele de sus. Casa de bilete pentru vaporetto se afla undeva in partea stanga, cand priviti marea, iar cursele sunt destul de dese. Sunt si mai rapide, dar un pic mai scumpe. Veti fi taxati si pentru bagaj. Fiind o insula muntoasa,  altitudinea creste brusc si din acest motiv toate strazile care pornesc din port  sunt in panta. In apropiere este cea  mai mare plaja din insula, plaja Marina Grande care este si gratuita. Mai exista alte doua plaje private: Le Ondine si Lo Smeraldo.

 Piazzetta Umbertto  I -  E un loc desprins dintr-un film, nu din realitate! Se poate ajunge usor aici, fie cu autobuzul din port sau din  Anacapri, care te lasa la 2 minute distanta, cu taxiul, sau cu funicularul, care ajunge fix pana acolo. Este un loc special amenajat, chiar cu fata la mare, pe care o vezi  ca printr-o fereastra  uriasa, adica printre stalpii albi pe care s-a urcat si a inflorit buganwilla, iar sus  este un gratar din lemn special ca sa urce florile. Sunt si banci, pe care cu greu reusesti sa prinzi un loc liber si ghivece uriase din ceramica cu flori mediteraneene. Piazzetta este cel  mai boem  loc din vremea romanilor si pana astazi! Este cel mai central loc din oras, locul unde se intalnesc  turistii, dar si Vip-urile, pentru ca insula Capri este renumita pentru ca aici vin artisti si multe personalitati celebre din toate domneniile din intreaga Europa. Candva aici era piata de peste, de legume si de carne. Piata are forma patrata, ca o adevarata scena! In mijloc se afla Turnul cu ceas, unul din simbolurile insulei. Pe fatada lui sunt fresce din trecutul istoric al insulei.

Biserica San Stefano -   Este zugravita simplu, in alb ,  dateaza din secolul al XVII lea si a fost  transformata in catedrala de catre Episcopul de Capri.

Primaria - se afla tot in acesta piata. In jur sunt o multime de magazine de  lux, foarte frumoase si cu preturi pe masura. De aici pleaca strazi pietonale in toate directiile, multe sunt inguste ca si la Venetia. Inca din cele mai vechi timpuri inalta societate  care venea in insula la vanat de prepelite se intalnea la Grand Cafe-Voutto ca sa-si bea aperitivul. Este o terasa foarte eleganta unde si astazi serveste ca loc de intalnire celor care aleg sa vina in Capri.

Stancile Faraglioni -  Un alt simbol al insulei Capri! Adica trei stanci inalte care tasnesc  obraznic din apa si au urmatoarele denumiri: Stella, Mezzo si Scopollo. Stancile ating inaltimea de 100 m si sunt locul unde traieste o specie rara de soparle albastre. Se afla in partea de S-E a insulei.

Arco Naturale  -  care, asa cum îi spune si numele, este un arc natural din stânca, ramasite ale unei vechi grote, scufundate în mare.

Gradinile lui Augustus - Sunt niste gradini panoramice pe care le veti gasi usor, pentru ca peste tot va ajuta indicatoarele turistice.Se afla in partea de sud a insulei, in partea opusa Marinei Grande. Gradinile au fost construite de Alfred Krupp, un industrias geman, care avea aici un conac. Sunt proiectate in terase cu vedere la mare si impresioneaza  prin bogatia vegetatiei  mediteraneene si prin aranjarea diferitelor  soiuri de  flori pe alei. Sunt multe banci pe care te poti relaxa admirand culoarea ireal de albastra a Marii Tireniene, frumusetea celor 3 roci ”Faraglioni”, cat si partea vestica a insulei –  Anacapri.  Peste tot sunt o multime de statuete cum ar fi cea a Afoditei de Capri.

Via Krupp - Este fantastica! E o capodopera pietonala, un drum foarte abrupt si spectaculos, in forma de zig-zag, construit de langa Gradinile lui Augustus pana jos, la Marina Piccola, la inceputul secolului XX. Drumul este format din zeci de curbe ”ac de par” care vazute de sus par niste drepte paralele. Mai este supranumit ‘’cel mai frumos drum din lume’’.

Marina Piccola -  Se afla in sudul insulei,  iar deasupra este o stanca inalta care protejeaza de curenti.  E renumita pentru plaja. Se spune ca locuitorii vin aici in orice anotimp pentru a sta la soare si chiar fac si baie. Nu e o plaja cu nisip, se sta de obicei pe stanci si este indicat sa veniti la plaja de dimineata, pentru ca asezarea ei este in asa fel incat dupa ora 4 soarele se ascunde dupa stanci. De aici poti admira in voie Faraglioanele.  Se poate ajunge cu autobuzul din piazzeta sau pe jos, pe Via Krupp.

Muntele Solaro -    In partea de vest a insulei, are cea mai mare altudine, 589 de m. Se poate lua  telescaunul din centrul  orasului  Anacapri. Se poate merge inapoi in Capri, daca nu vrei cu autobuzul sau taxi, pe jos, pe scara feniciana, cu cele 784 de trepte.

Punta Carena -  un loc spectaculos, renumit a fi cel mai bun pentru a admira apusul de soare, la o terasa cu un cocktail in fata. Se poate face si plaja. Alaturi se afla si farul, care este al doilea ca vechime din Italia, dupa cel din Genova.Se poate ajunge aici cu autobuzul din Anacapri.

Centrul  istoric din Anacapri -  Casa Rossa -  a fost propietatea  unui  locotenent american pasionat de arheologie, prieten cu Axel Munthe de la Villa San Michele. Se afla pe Via Orlandi, este de culoare rosu Pompei si impresioneaza prin arhitectura. Astazi gazduieste diferite expozitii.

Biserica San Michele -  se afla pe aceeasi strada, în Piazza San Nicolo  si este construita in stil baroc in secolul al XVII lea. Este construita in forma de cruce greaca si impresioneaza prin modelul  pardoselii care reprezinta imagini din izgonirea din rai lui Adam si Eva.

Biserica Sfanta Sofia - se afla in apropierea celeilalte  si domina intreaga piata cu inaltimea sa. Este si mai veche, din anul 1510  si a fost construita pe ruinele unei  biserici parohiale.

Grotta Azzuro -  Este cel mai important simbol al insulei Capri si unul dintre cele mai indragite obiective turistice din insula si se afla in partea de N-V a insulei. Ca sa ajungi  acolo, sunt 2 variante: pe sosea, cu un taxi sau cu autobuzul, sau din croaziera in jurul insulei. Este una dintre cele mai frumoase pesteri din lume! O pestera natura, umpluta pe jumatate cu apa incredibil de albastra, care in vremea romanilor era folosita pentru baie. Nu este permis  accesul in pestera cand este maree, din cauza valurilor ,care fac  imposibila intrarea cu barca cu vasle, pentru ca gaura de intrare in pestera este foarte mica. Din cauza  luminii naturale care patrunde prin gaura intrarii in pestera, dar si a unei gauri mai mari, se creeaza acolo o lumina albastra, asemanatoare cu cea a unui bazin de înot pe timp de noapte. Un albastru electric!

cerere oferta office@zonetravel.ro


Facilitati

Hotel ALBERGO GATTO BIANCO 4*

Situat în inima oraÅŸului Capri, Albergo Gatto Bianco se află la 150 de metri de piaÅ£a principală Piazzetta. Acesta oferă o zonă elegantă de lounge, un bar ÅŸi terase însorite spaÅ£ioase, cu plante ÅŸi flori.

Camerele sunt luminoase şi au aer condiţionat, TV cu ecran plat şi minibar. Fiecare cameră are o pardoseală unicat, iar unele au un balcon sau terasă cu vedere la acoperişurile din Capri sau la grădina hotelului.

Amplasat într-o zonă centrală, dar liniÅŸtită, Gatto Bianco este situat pe o stradă plină cu magazine unde puteÅ£i găsi cele mai recente articole de modă de designer, italiene ÅŸi internaÅ£ionale. În zonele publice ale hotelului se oferă acces gratuit la internet Wi-Fi.

Populara stradă Via Krupp a Insulei Capri începe la 400 de metri de proprietate, iar Marea Tireniană este la 10 minute de mers pe jos. La aproximativ 1,5 km de hotel se află peÅŸtera Fern din Capri.

cerere oferta office@zonetravel.ro

 


Oferte asemanatoare

Lasa-ne adresa de email PENTRU CA o sa-ti trimitem:

  • oferte LAST MINUTE cu 50% REDUCERE
  • oferte EARLY BOOKING cu 30% REDUCERE
  • cele mai bune oferte pe care le avem
Te poti inregistra in 20 de secunde si te poti dezabona oricand doresti.
Informatiile primite iti pot aduce o vacanta de vis la un pret foarte mic.

Completeaza formularul de mai jos PENTRU CA o sa-ti cautam GRATIS vacanta pe care ti-o doresti!

Destinatie:*
Nume:*
Telefon:*
E-mail:*
Observatii:*
Introduce-ti codul din imagine:

Sunt deacord sa primesc cele mai bune oferte pe adresa de email mentionata.
  curs valutar oferit de: curs valutar




Copyright @2012 Agentia de Turism Zone Travel

Service calculatoare la domiciliu